Winkelmand

BMW 745i (Foutcode 5014 )

Gepubliceerd door ATR Transmissies, op 8 maart 2019

Tegenwoordig komen we steeds vaker elektronische klachten tegen. Helaas is het vinden van de oorzaak niet altijd zo gemakkelijk. In de komende periode publiceren wij een reeks bekende klachten op onze nieuwspagina waar wij de oplossing voor in huis hebben. Herkent u een van de omschreven klachten, neem dan gerust contact met ons op.

Merk: BMW
Type: 745i
Bouwjaar: 2002

Klachtomschrijving:

  • Vlak na stoplichten schiet de auto in storing
  • Automaat schakelt vanuit zichzelf in park bij een lage snelheid
  • Gedurende de tijd komt de klacht steed frequenter voor

Foutcodes: 

  • 5014 EGS: Battery voltage

Oplossing:

Deze BMW is voor het bouwjaar 2002 erg geavanceerd uitgevoerd. Zo is het voertuig uitgerust met veel opties, die allemaal computer gestuurd worden. Ook de transmissie word hier computer gestuurd, het is zelfs zo dat bij deze auto de transmissie computer in de versnellingsbak geplaatst is. Echter waar computers zijn kunnen zich heel vervelende storing voor doen.

Bij deze BMW schiet de transmissie computer in storing vanwege een te hoge spanning. Deze storing veroorzaakt de klachten.  In andere modules (computers) zijn geen foutcodes opgeslagen.

Na de reparatie van de transmissie elektronica is de auto weer correct gaan functioneren en is de transmissie niet meer in storing gegaan.

Herkent u deze klacht, bel of mail gerust zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen