Winkelmand

VAG 0GC/0DL/DQ381 P1735 P1736 P175E P175F

Gepubliceerd door ATR Transmissies, op 18 augustus 2023

Een complete revisie is niet altijd nodig. Veel klachten zijn gericht te repareren. Als de klacht in een vroeg stadium wordt herkend en hersteld, dan kan de schade enorm meevallen! Herkent u zich in een van de hieronder omschreven klachten, neem dan gerust contact met ons op.

Merk: VAG, Volkswagen, Seat, Skoda, Audi
Type: Tiguan, Arden, Q3, Tarraco
Transmissie: 0DL, 0GC, DQ381

Mogelijke klachtomschrijving:

  • Noodloop
  • Alleen even of oneven versnellingen rijden
  • Na contactwissel rijdt de auto soms weer (normaal)

Foutcodes:

  • P1735 Position sensor for clutch 1
  • P1736 Position sensor for clutch 2
  • P175E Clutch 1 close unintentionally
  • P175F Clutch 2 close unintentionally

Oplossing:

Volgens het testplan van ODIS (de originele dealer diagnosetool voor de VAG groep) zal de mechatronic vervangen moeten worden. De mechatronic is de besturing (het kleppenblok) en de TCU (Transmission Control Unit / transmissie computer) in een. Uit ervaring blijkt dat het probleem zich voordoet in de computer en dus ook gericht gerepareerd kan worden! Dit is kosten besparend en tevens een duurzame oplossing.

LET OP: deze TCU heeft verschillende software versies, dit houdt in dat het niet zomaar mogelijk is om een gebruikte TCU te monteren. Naast de TCU heeft deze versnellingsbak ook mechanische kwalen, welke niet onderschat mogen worden. Voor gerichte reparaties zoals deze is het advies om vooraf diagnose te laten doen door een specialist. Nadat de reparatie is uitgevoerd dient altijd opnieuw de basisafstelling uitgevoerd te worden. 

Herkent u een of meerdere klacht(en) of heeft u een soortgelijk probleem? Bel of mail gerust, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen