Winkelmand

BMW F20 8HP (Foutcode: 420634 420652 )

Gepubliceerd door ATR Transmissies, op 29 maart 2019

Tegenwoordig komen we steeds vaker elektronische klachten tegen. Helaas is het vinden van de oorzaak niet altijd gemakkelijk. Om garagebedrijven beter van dienst te kunnen zijn bieden wij een remote diagnose dienst aan waarmee de auto gewoon in de werkplaats kan blijven staan. In dit bericht zullen we dieper in gaan op hoe wij een diagnose stellen zonder direct bij de auto te zijn.

Merk: BMW
Type: 118i F20
Bouwjaar: 11-2018
Transmissie: 8HP

Klachtomschrijving:

  • De auto komt niet meer van zijn plek

Foutcodes: 

  • 420634 Position sensor: parking lock in intermediate position for too long
  • 420652 Parking lock: incorrectly released after expiration of timer

Remote diagnose:

Door middel van remote diagnose is deze auto ons aangeboden.

Wat houd dit dan in voor de garage … ?

Remote diagnose wil zeggen dat de auto bij de garage in de werkplaats staat en de OBD via het internet naar de werkplek van ATR word doorgezet. Door middel van de OBD kunnen wij elektronisch mee kijken in de auto. Zodra er communicatie is met de transmissie computer kunnen wij foutcodes lezen, live data mee kijken, componenten tijdelijk activeren en deactiveren, componenten beveiliging verwijderen en nog veel meer.

Deze BMW F20 heeft rechts achter schade gehad waarna de transmissie computer in de stress geraakt is en mogelijk ook mechanisch in de “park lock” schade is opgelopen. Na diverse component testen uitgevoerd te hebben en mee gekeken te hebben in live data hebben wij de klant geadviseerd de auto bij ons neer te zetten.

Hoe zou je nu verder gaan?

De volgende stappen die wij zouden gaan doen is het demonteren van het mechatronic, dit is het hydraulische brein en de transmissie computer tezamen. Na het demonteren zouden we deze testen en zouden we bij de transmissie het “park lock” gedeelte controleren.

Helaas is de BMW nog jong en valt deze nog onder garantie bij de BMW dealer waardoor deze ons niet aangeboden is. De auto is op transport naar de BMW dealer gegaan waar deze gerepareerd zal worden. Herkent u deze klacht, bel of mail gerust zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen