Winkelmand

Ford C-max P0C2A

Gepubliceerd door ATR Transmissies, op 19 juni 2020

De transmissie hoeft niet altijd geheel defect te zijn. Een klein defect aan een systeem kan al voor irritatie zorgen.

Een complete revisie is niet altijd nodig, veel klachten zijn gericht te repareren. Als de klacht in een vroeg stadium wordt hersteld kan de schade enorm mee vallen! Herkent u een van de hieronder omschreven klachten, neem dan gerust contact met ons op.

Merk: Ford
Type: C-Max
Transmissie: 6F35

Mogelijke klachtomschrijving:

  • Start / stop systeem functioneert niet meer
  • Motor slaat af na het wegrijden en bokt

Foutcodes:

  • P0C2A Electrical / auxiliary transmission fluid pump “A” motor stalled

Oplossing:

Veel moderne auto’s zijn uitgerust met een start / stop systeem. Het stoppen en starten van de motor levert een lagere uitstoot op bij stadsverkeer. De motor is echter ook verantwoordelijk voor het generen van onder andere oliedruk. Bij auto’s met een start / stop systeem zijn daarom extra componenten toegevoegd om er voor te zorgen dat de auto goed kan blijven functioneren. Een van die onderdelen is een pomp bij de transmissie om de transmissie onder druk te houden. Deze pomp zorgt ervoor dat de transmissie direct in staat is om weg te rijden nadat de motor gestart is.

Om er voor te zorgen dat het start stop systeem goed kan blijven functioneren is het dus van belang dat de transmissie ten tijden van een start/stop onder druk zal blijven. Kleine lekkages en vervuilde olie kunnen hier  extra problemen in veroorzaken. Dit kan ervoor zorgen dat de motor direct afslaat bij het wegrijden.Ook kan de auto “bokken” met wegrijden. Bij veel stads verkeer zal deze klacht zich eerder voordoen dan bij langere stukken snelweg.

Herkent u deze klacht of heeft u een soortgelijk probleem? Bel of mail gerust zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.

Ford Cmax


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen