Winkelmand

Mercedes E63 AMG (Foutcodes 0894 0733 )

Gepubliceerd door ATR Transmissies, op 15 februari 2019

Het is van belang om oorzaak en gevolg goed van elkaar te onderscheiden. In dit nieuwsbericht zullen we laten zien hoe belangrijk het is om een oorzaak duidelijk zichtbaar te hebben. In de komende periode publiceren wij een reeks bekende klachten op onze nieuwspagina waar wij de oplossing voor in huis hebben. Herkent u een van de omschreven klachten, neem dan gerust contact met ons op.

Merk: Mercedes
Type: E63 AMG
Transmissie: 722.9 ( 7G-tronic)

Klachtomschrijving:

  • Auto blijft in zijn 2e versnelling hangen

Foutcodes:

  • 0894 The transmission is slipping
  • 0733 Gear 3 is implausible or the transmission is slipping

Oorzaak en gevolg:

Toen de Mercedes bij ons binnen kwam, bleef de versnellingsbak in de 2de versnelling hangen. Na de diagnose hebben wij de versnellingsbak mogen demonteren en daarbij kwamen wij onder andere een verbrande “K1″ koppeling tegen. De “K1″ koppeling is in werking bij de 3e, 4e en 5e versnelling. Zodra de versnellingsbak naar de 3e versnelling wilde schakelen werd er slip gedetecteerd en ging de versnellingsbak in een noodloop programma. Dit noodloop programma zorgde ervoor dat de “K1″ koppeling niet meer gebruikt wordt. Helaas wordt de “K1″ koppeling voor de 3e, 4e en 5e versnelling gebruikt. Dit was dus de oorzaak dat deze auto niet naar een hogere dan de 2e versnelling wilde schakelde. Hieronder zijn de verbrandde delen van deze koppeling te zien.

IMG_6524

De oorzaak van de verbrandde koppeling lag echter in de besturing van de transmissie (het mechatronic). Omdat er bij ons naar de gehele transmissie wordt gekeken, troffen wij ook een defect aan in de hydraulische besturing. Dit defect was op de “B2-2 Shift Valve” en zodra we deze klep gingen volgen, kwamen we uit bij de “K1″ koppeling, de koppeling die juist verbrand is.

AMG K1

Naast de ”K1” koppeling en de ”B2-2 Shift Valve” zijn er nog meer onderdelen in deze transmissie vervangen, deze hebben niet allemaal te maken met de klacht van de klant. Dit waren echter versleten onderdelen en daarom aan vervanging toe. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de transmissie weer in topstaat is zodra de auto is uitgeleverd.

Conclusie:

Het is belangrijk om ten alle tijden de oorzaak te achterhalen. Mocht u deze klacht en of foutcodes herkennen of heeft u een andere klacht, neem dan gerust contact met ons op zodat wij een diagnose kunnen uitvoeren en een plan kunnen opstellen.


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen