Winkelmand

Verversen van uw versnellingsbakolie

Gepubliceerd door David, op 11 maart 2015

Olie verversenIedereen voert onderhoud uit aan zijn auto. Kijk bijvoorbeeld naar de grote beurt waar de motorolie en versleten banden worden vervangen. Alleen het onderhoud aan de versnellingsbak wordt vaak vergeten, of te laat uitgevoerd.

Bij de aankoop van uw auto werd er waarschijnlijk verteld dat er longlife olie in de versnellingsbak zit. Longlife olie moet niet verward worden met olie die levenslang meegaat. Door slijtstoffen van bronzen lagers wordt de molecuulstructuur van de olie aangetast en veranderen de eigenschappen. Dit verouderingsproces zal sneller verlopen naarmate er meer vervuiling in de versnellingsbak aanwezig is. Als gevolg hiervan kunnen er schakelproblemen ontstaan.

Vaak kloppen klanten bij ons aan voor het spoelen of verversen van de olie in de versnellingsbak, wanneer er al schakelproblemen zijn. Deze klachten zijn een teken dat het verouderingsproces van de olie in een vergevorderd stadium is en er waarschijnlijk meer aan de hand is. We praten dan niet meer over het verversen van olie voor preventief onderhoud. Ons advies is om dan eerst een diagnose uit te voeren, zodat we de klachten gericht op kunnen lossen.

Het verversen of spoelen van de olie moet gezien worden als preventief onderhoud. Verstandig is het om hiermee te beginnen wanneer uw auto de eerste 100.000 kilometer achter de rug heeft en dit daarna elke 60.000 kilometer te herhalen. Bij een onderhoudsbeurt van uw versnellingsbak spoelen of verversen we uw automaat olie en vervangen we de pakkingen en filters.

Door op tijd onderhoud te plegen, zorgt u ervoor dat de versnellingsbak in goede conditie blijft!


Terug naar het overzicht

Onze website maakt gebruik van cookies zodat wij de website kunnen verbeteren.Wat zijn cookies?

Melding verbergen